A legenda szerint egy capri szigeti cukrász elfelejtett lisztet tenni a a mandulás süteménybe és a tévedése egy finom lisztmentes sütemény lett ami azóta is töretlen sikernek örvend.
Hozzávalók:
25dkg vaj
13dkg cukor
30dkg mandula-darálva
25dkg étcsokoládé
5db tojás
1kk sütőpor
4cl dió likőr
1csipet só
Elkészítés:
-A vajat cukorral habosra kevertem, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadagoltam. Krémesre kevertem.
-Hozzákevertem a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt,valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét.
-Végül belekevertem a tojásfehérjéből vert kemény habot.
-Lazán összekevertem a mandulás tésztát.
-Zsiradékkal kikentem, rizs liszttel megszórtam egy 28 cm-es kivehető aljjal rendelkező pite formát, beleöntöttem a tésztát, 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, leemeltem a formát róla, porcukorral megszórtam.
Ajánlatos tálaláskor a forma alját alatta hagyni mert a puha tészta eltörhet.
Ötlet:goodfood
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése