Hozzávalók:
a tésztához
45dkg tönkölybúza liszt világos
15dkg dió-darálva
15dkg cukor
25dkg vaj
6g sütőpor
2db tojás sárga
a töltelékhez
3ek kakaópor
3ek barna cukor
2db tojás fehérje
a tetejére
5dkg földimogyoró krokant
Elkészítés:
-A lisztben elmorzsoltam a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítom a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentettem.
-A fatörzs közepének kialakításához lecsíptem egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formáztam.
-Egy újabb darabot csíptem, amit téglalappá nyújtottam,( a vastagsága és mérete ahogy sikerült ) megkentem tojásfehérjével, rászórtam egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekertem.
-Egy újabb adagot csíptem, nyújtottam, megkentem, megszórtam, a kialakult hengerre tekertem.
-Addig folytattam míg a tészta el nem fogyott.
-Mivel a fa törzse sem szabályos körökből áll, a tészta tétegek vastagságát sem egyformára alakítottam.
-A végén a külső részét megkentem a maradék tojás fehérjével és krokántba forgattam.
-A hengert még 2 órára visszaraktam a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése