Hozzávalók:
a tésztához
30dkg tönkölybúza liszt-vagy finom liszt
8dkg dió-darálva
10dkg cukor
15dkg vaj
1db tojás
a töltelékhez
3dkg cukor
3dkg méz
0,7dl víz
1kk fahéj
1db narancs héja-reszelve
9dkg dió-reszelve
tetejére
2dkg étcsokoládé
kiszúrók a www.sutnifozni webshopból
-Enyhén lisztezett munkalapon kb 3 mm vastagra nyújtottam majd
húsvéti figurákkal kiszúrtam.
8dkg dió-darálva
10dkg cukor
15dkg vaj
1db tojás
a töltelékhez
3dkg cukor
3dkg méz
0,7dl víz
1kk fahéj
1db narancs héja-reszelve
9dkg dió-reszelve
tetejére
2dkg étcsokoládé
kiszúrók a www.sutnifozni webshopból
Elkészítés:
-A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam majd hűtőszekrényben 1 órát pihent.-Enyhén lisztezett munkalapon kb 3 mm vastagra nyújtottam majd
húsvéti figurákkal kiszúrtam.
-Sütőlapon, 170°C-ra melegített sütőben kb 5-8 perc alatt megsültek az apró figurák.
-A töltelékhez a cukrot, mézet, vizet felforraltam, fahéjjal, narancs héjjal összekevert dióra öntöttem.
-Miután a diótöltelék kihűlt párban megtöltöttem a kekszeket.
-Tetejére olvasztott csokoládét csurgattam.
-A töltelékhez a cukrot, mézet, vizet felforraltam, fahéjjal, narancs héjjal összekevert dióra öntöttem.
-Miután a diótöltelék kihűlt párban megtöltöttem a kekszeket.
-Tetejére olvasztott csokoládét csurgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése