Hozzávalók:
a tésztához
13dkg tönkölybúza liszt
5dkg mandula liszt
5dkg cukor
1db tojás
a csokoládés réteghez
10dkg étcsololádé
8dkg kakaós keksz-darálva-ezt használtam
1ek olaj
a tökös töltelékhez
30dkg sütőtök püre-kb 1kg tisztíva sütve
2ek mézeskalács fűszerkeverék
15dkg mascarpone
2db tojás
7dkg cukor
1csg vaníliás pudingpor-főzhető fajta
a tetejére-opcionális
sütőtök chips és fahéj
a tetejére-opcionális
sütőtök chips és fahéj
-A tésztához a liszteket összekevertem, hozzáadtam a cukrot, majd a tojással tésztává gyúrtam. Kb 1/2 órára hűtőszekrénybe került.
-Miután áthűlt, enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtottam és egy hosszúkás pite formába simítottam, aminek a mérete 13x36 cm, és kivehető az alja. Villával megszurkáltam a tésztát.
-A csokoládés réteghez vízgőz felett megolvasztottam a csokoládét, belekevertem az olajat és apránként hozzákevertem a darált kekszet, mivel mostanában sok sütipecsétes keksz készült abból használtam. A sűrű, de jól kenhető masszát rásimítottam a kinyújtott tésztára. Hűtőszekrénybe tetem míg a tökös krém elkészült.
-A megtisztított felkockázott tököt beleforgattam a fűszerkeverékbe és egy sütőtálban megsütöttem. ( Ez előző nap készült és egy kis maradékot félreraktam a sütihez.) majd összeturmixoltam.
-A mascarponét habosra kevertem a cukorral, tojással, majd belekevertem a sütőtököt, hozzáadtam por alakban a pudingport, alaposan összeforgattam.
-A tökös krémet rásimítottam a csokoládés rétegre, teljesen megtöltve a formát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
-Sütőtök chipshez a megtisztított sütőtököz vékonyan leszeltem, mézeskalács fűszerbe forgattam majd aszalóban több órán át megszárítottam.
Recept ötlet itt:
-A mascarponét habosra kevertem a cukorral, tojással, majd belekevertem a sütőtököt, hozzáadtam por alakban a pudingport, alaposan összeforgattam.
-A tökös krémet rásimítottam a csokoládés rétegre, teljesen megtöltve a formát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
-Sütőtök chipshez a megtisztított sütőtököz vékonyan leszeltem, mézeskalács fűszerbe forgattam majd aszalóban több órán át megszárítottam.
Recept ötlet itt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése