Hozzávalók:
a tésztához
35dkg tönkölybúza liszt világos
5dkg cukor
20dkg vaj
1tk só
1/2csg élesztő-szárított
0,7dl tej
1db tojás
a töltelékhez
14dkg dió-darálva
7dk cukor
6ek barack lekvár
tetejére
20dkg étcsololádé
3ek olaj
Elkészítés:
-Lisztben elkevertem a sót, cukrot, élesztőt, hozzámorzsoltam a vajat, tejjel, tojással tésztává formáztam. Három részre osztottam.
-Lisztezett munkalapon kinyújtottam az egyik adagot, majd mézeskalács emberke sütőformába terítettem, az oldalára is, a túl lógó részeket levágtam.
A tésztát belenyomkodtam a forma mintájába, hogy szépen vegye fel.
-Megkentem a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
-Kinyújtottam a második tésztát is, ráterítettem a dióra, az oldalára nem kellett tésztát igazítani, levágtam a túl lógó darabokat.
-Erre a lapra rákentem a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
-Kinyújtás után befedtem a maradék tésztával. Szintén levágtam a túl lógó részeket.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval amiben elkevertem az olajat bevontam.
-Amikor a csokoládé megszilárdult, egy tompa spatulával elválasztottam a tésztát az oldalától ( minimális tészta sérülés, nélkül nem megy ) a formára egy üveglapot tettem ami segítségével kiborítottam a formából, újabb üveglap segítségével visszafordítottam, amin szeletelhető a Mézi zserbó sütemény.
eszközök sütéshez főzéshez
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése