Hozzávalók:
25dkg tönkölybúza liszt világos
14dkg cukor
10dkg dió-darálva
4g sütőpor
15dkg vaj
1db citrom héja-reszelve
1db tojás
zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítés:
-A lisztet elkevertem a cukorral, sütőporral, dióval, reszelt citrom héjjal, belemorzsoltam a vajat, tojás hozzáadásával tésztává formáztam.
-A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikentem és 20 g tészta gombócokat nyomtam a formákba amit elegyengettem a méretére. Tetejét lelapítottam.
-Sütőtepsibe rakosgattam a megtöltött formákat így egy mozdulattal betoltam a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
-Kb 25 perc alatt megsült.
-Formában hagytam kihűlni, zárt dobozban sokáig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése