Hozzávalók:
a tésztához
20dkg tönkölybúzaliszt világos
7dkg cukor
13dkg vaj
1db tojás
6g sütőpor
1db citrom reszelt héja
1db vaníliarúd kikapart magja
1mk só
14dkg natúr joghurt
20dkg szilva-magozva apróra vágva
2dkg barna cukor
1tk fahéj
a krémhez
25dkg mascarpone
5dkg cukor
1tk fahéj
Elkészítés:
-A vajat, cukorral, tojással habosra kevertem.
-Hozzáadtam a vanília kikapart magjait, reszelt citromhéjat, a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítottam, összekevertem.
-Belekevertem a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát,
átforgattam.
-Muffin formába papír kapszlikat raktam és 12 részre adagoltam a masszát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsült.
-A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekevertem, habzsákkal a tetejére nyomtam.
Aki szeretne élesebb kontúrokkal rendelkező krémet a muffin tetejére, az tehet bele zselatint.
Tálalható muffin állványon is. Muffin állvány, kapszli, habzsák megvásárolható:
Sutnifozni konyhafelszerelési webshopban
Tálalható muffin állványon is. Muffin állvány, kapszli, habzsák megvásárolható:
Sutnifozni konyhafelszerelési webshopban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése