A szezámmag és a savanykás ribizli remek párosítás.
Hozzávalók:
a tésztához
20dkg durum liszt
20dkg fehér tönköly liszt
7dkg kókuszvirág cukor
20dkg vaj
10dkg szezámmag
2db tojás-egy kevés belőle a lekenéshez
10dkg szezámmag
a töltelékhez:
80dkg ribizli
5dkg kókuszvirág cukor
pitesütő kivehető aljjal, tésztarácsozó
Elkészítés:
A tésztához a liszteket cukorral összeforgattam,a vajjal elmorzsoltam, a tojásokkal a tejföllel, a szezámmag 2/3-val összegyúrtam.
Zárató tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentettem.
A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtottam és egy alacsony, 28 cm-es kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítettem.
Rásimítottam a cukorral elkevert ribizlit.
A maradék tésztából tésztarácsozóval szűk csíkokat vágtam.
A csíkokkal alá fölé fűzve beborítottam a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkentem, és a maradék szezámmaggal megszórtam.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
Néhány percnyi pihentetés után a pitesütő peremét leemelve könnyen tálalható.
sütéshez főzéshez eszközök megvásárolhatók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése