Szeretem a különböző pite formában készült sütiket, mert gyorsan összeállítható, kisebb adagok mint a tepsis variáció. Az egres és az áfonya pitében jól kiegészítik egymást, lassabban felszívódó lisztekkel is érdemes sütni, jobb mint a finom liszt.
Hozzávalók:
10dkg fehér tönköly liszt10dkg durum liszt
3db tojás
10dkg vaj
10dkg cukor
1mk só
5ek joghurt-sűrű
1/2 csg sütőpor
1ek kókuszvirág cukor
pitesütő tál
Elkészítés:
A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra kevertem. Liszteket összekevertem a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felvertem. Váltakozva adtam a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot. Összekevertem. Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikentem vajjal, majd a tészta felét beleöntöttem. Ráraktam az áfonya és az egres felét, majd ráöntöttem a maradék tésztát, rárétegeztem a gyümölcsöket, tetejét megszórtam kókuszvirág cukorral.
Mivel a pitesütő kerámia, hideg sütőben kezdtem el sütni és a 180°C-ig felmelegedett sütőben kb 35-40 perc alatt megsült. Tűpróbával ellenőrizve.
ahol a pitesütő megvásárolható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése