Hozzávalók:
a tésztához
40dkg tönkölyliszt világos
10dkg cukor
25dkg vaj
1db tojás
1/2csg sütőpor
2ek joghurt
az almás töltelékhez
1,3kg alma-tisztítva
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
tetejére-opcionális
porított nádcukor
fahéj
Elkészítés:
Vajat liszttel elmorzsoltam, hozzákerült a cukor, sütőpor, tojás és a joghurt. A hozzávalókból puha, de jól kezelhető tészta alakult ki. Amíg a töltelék elkészült zárt tálban hűtőszekrényben pihentettem.
Töltelékhez a megtisztított almát ledaráltam, majd addig pároltam amíg a hozzáadott cukor elolvadt, belekevertem az őrölt fahéjat.
A tésztát kétfelé vettem, lisztezett munkalapon kinyújtottam, sütőpapírral bélelt, 28x40 cm-es tepsibe simítottam az egyik lapot.
Ráöntöttem a kihűlt almás tölteléket, majd a kinyújtott másik lapot. is. Tetejét villával megszurkáltam.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsült.
Miután kihűlt, sütőpapír segítségével kiemeltem, felszeleteltem.
Tálaláskor porított nádcukorban elkevert fahéjat szórtam rá.
gyümölcs mintás kerámia étkészlet
ahol az eszközök megvásárolhatók
A tésztát kétfelé vettem, lisztezett munkalapon kinyújtottam, sütőpapírral bélelt, 28x40 cm-es tepsibe simítottam az egyik lapot.
Ráöntöttem a kihűlt almás tölteléket, majd a kinyújtott másik lapot. is. Tetejét villával megszurkáltam.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsült.
Miután kihűlt, sütőpapír segítségével kiemeltem, felszeleteltem.
Tálaláskor porított nádcukorban elkevert fahéjat szórtam rá.
gyümölcs mintás kerámia étkészlet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése