Hozzávalók:
20dkg köles
6dl tej
6dkg vaj
25dkg túró
9dkg kókuszvirág cukor-vagy 15dkg cukor
4db tojás
1/2csg sütőpor
1db citrom reszelt héja
50dkg meggy-magozva
Elkészítés:
A kölest bőséges vízbe áztattam kb 1 órára, majd sűrű szitán leszűrtem, tejben megfőztem. Állaga sűrű lett de keverhető-laza burgonyapürére hasonlító- Még melegen hozzáadtam a vajat és a cukrot.
A kihűlt köleshez adtam, a tojássárgával elkevert túrót, belekerült a reszelt citrom héj is. A masszát felvert tojásfehérjével lazítottam, kíméletesen összekevertem, sütőpapírral bélelt 24x24 cm-es sütőformába öntöttem és tetejére halmoztam a meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsült.
A meggy szemek -mint a lisztes pitéknél gyakori elsüllyednek a liszt tengerben, itt szépen fent maradtak sütés végére is tészta tetején, szeleteléskor potyogott le némelyik.
Az ötlet kisebb változtatással innen. Köszönet érte.
eszközök sütéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése