Hozzávalók:
a tésztához
13dkg finom liszt
13dkg durum liszt
13dkg graham liszt
10dkg vaj
10dkg kókuszvirág cukor-vagy 15 dkg cukor
2db tojás
2ek tejföl
4ek kókuszreszelék-opcionális
4ek kókuszreszelék-opcionális
a töltelékhez
50dkg eper
50dkg rebarbara
5dkg kókuszvirág cukor-vagy 10dkg cukor
1,5dl víz
2ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrtam, majd 1/2 órát hűtőszekrényben pihentettem. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztottam. A kevesebbet félre raktam díszítéshez.
Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtottan és egy 30 cm -es pitesütőbe terítettem.
Ráöntöttem a tölteléket, majd a kisebb tésztából virág kiszúróval megmintáztam a tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsült.
A töltelékhez a 1dl vízben elkevertem a cukrot, majd megpároltam benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
A maradék vízzel csomómentesre kevertem az étkezési keményítőt és az eperre öntöttem, besűrűsödött.
A tésztára szórtam a kókusz reszeléket majd rákerült az öntet is.
eszközök sütéshez
A töltelékhez a 1dl vízben elkevertem a cukrot, majd megpároltam benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
A maradék vízzel csomómentesre kevertem az étkezési keményítőt és az eperre öntöttem, besűrűsödött.
A tésztára szórtam a kókusz reszeléket majd rákerült az öntet is.
eszközök sütéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése