Hozzávalók:
10dkg finom liszt
15dkg durum liszt
5dkg graham liszt
15dkg durum liszt
5dkg graham liszt
10dkg dió-darált
10dkg cukor
20dkg vaj
1db tojás
1mk só
10dkg étcsololádé
lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet összekevertem a cukorral, sóval, dióval, elmorzsoltam a vajjal és a tojás hozzáadásával tésztává gyúrtam.
Tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentettem, majd átgyúrtam hogy nyújtható legyen de ne puhuljon meg.
Lisztezett munkalapon kb 4-5 mm-es vastagra kinyújtottam, 22 cm-es szív torta sütő mentén vágtam ki a 2db lapot, maradék tésztából kicsi szíveket szúrtam ki.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosra sült.
Amikor kihűlt lekvárral megkentem az egyik lapot, majd ráillesztettem a párját. Olvasztott csokoládéval bevontam.
tortacsipke, karton alátét
www.sutnifozni.hu
tortacsipke, karton alátét
www.sutnifozni.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése