Hozzávalók:
a tésztához
50dkg liszt
10dkg cukor
15dkg vaj
3dkg kakaópor
2dkg szalalkáli
2db tojás
3ek tejföl
a krémhez
1l tej
25dkg cukor
6dkg liszt
20dkg vaj
14dkg kókuszreszelék
a tetejére
10dkg fehér csokoládé
3dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat elmorzsoltam a liszttel majd hozzáadtam a cukrot és a kakaóport.
A szalalkálit feloldottam a tejfölben, majd a belekevertem a tojásokat is és a tésztához adtam.
Összegyúrtam és szobahőmérsékleten 1 órát pihentettem, majd 6 részre osztottam és kb 20x30 cm-es lapokat nyújtottam amik sütőlapon 190°C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsültek.
A krémhez a lisztet és a tej 1/3 részét a Mix Fix-el csomómentesre összeráztam.
A maradék tejet felforraltam, hozzáadtam cukrot, a csomómentes pépet, a kókuszreszeléket és sűrű krémmé főztem.
Már nem forró, de még nem is langyos állapotban belekevertem a vajat.
Mikor a krém már kihűlt, egymásra rétegeztem a lapokkal.
Tetejére vízgőz felett olvasztott fehér csoki került, azután megcsorgattam olvasztott étcsokoládéval.
1 nap után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése