Tölteléknek bármi otthon fellelhetőből elkészíthető, vagy maradékok felhasználása is alkalmas.
Hozzávalók:
a tésztához
30dkg liszt
1,5ek oliva olaj
1dkg élesztő-friss
1,5dl víz
1tk só
1tk cukor
1ek oregano
a töltelékhez
1db csirkemellfilé
2db kaliforniai paprika
20dkg csiperke gomba
1ek olaj
só, bors ízlés szerint
bazsalikom 1-2 levél
sajt-reszelve a tetejére
Az átszitált lisztben elkevertem a sót majd a közepére adagoltam az olajat, fűszert, langyos vízben elkevert cukrot és élesztőt.
Néhány perc alatt lágy tésztát dagasztottam amit kelesztőtálban kb 45 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Sütőpapíron kb 25x60 cm -es lapra nyújtottam, majd szűrőkanállal ráadagoltam a kihűlt tölteléket.
A hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekertem, majd az egyik végétől kezdve csiga alakúra csavartam.
A csavarás ívébe tettem egy sütőpapír csíkot így nem sült össze a tészta könnyebb volt szeletelni.
A "csiga hátát" középen felvágtam, kicsit széthúztam a tésztát és a reszelt sajtot rászórtam.
A sütőpapír segítségével ( a sütőpapíron való nyújtásra ezért volt szükség ) ráemeltem az forró tepsire és kb 15 perc alatt ropogósra sült.
Amíg a tészta kelt elkészült és kihűlt a töltelék.
A felhevített olajon megpirítottam az apró kockára darabolt csirke mellet, félidőben hozzáadtam a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát. Fűszereztem és készre sütöttem.
Hűtés után szűrőkanállal ráhalmoztam a tésztára.
A sütőt nagyon magas hőfokon 240°C-ra a sütőlappal együtt bemelegítettem és ezen a hőfokon is sült a csiga.
Látványra nem fotogén, nem szép de finom.
Pizza alaprecept itt.
Pizza alaprecept itt.
pizza tányér
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése