Hozzávalók:
60dkg liszt
9dkg cukor
3dl tej
2,5dkg élesztő-friss
1tk só
1db tojás
1db tojássárgája
8dkg vaj
2ek kakaó por
2ek víz
1db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Kevés tejbe kevertem 1tk cukrot majd az élesztőt belemorzsolva felfuttattam.
A lisztet tálba szitáltam, elkevertem a sóval, cukorral, beleöntöttem a tojást és a tojássárgáját, felfutott élesztőt, langyos tejet.
Dagasztani kezdtem, mikor már a tészta kezd az edény falától elválni apránként hozzáadagoltam az olvasztott vajat.
Mikor a tészta már nem ragadt ketté vettem és egyik részbe bedagasztottam a vízben elkevert kakaót.
A két féle tésztát kelesztőtálba zártam, előtte lisztezést nem igényelt.
Kb 50 percig múlva a tészta megkelt, majd enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrtam, a fehér és a barna tésztát is 3 felé osztottam, gömbölyítettem, a cipókat letakarva 30 percig kelesztettem.
Majd kinyújtottam egy fehér tésztát és egy barnát is. A fehérre fektettem a barnát és a hosszanti oldalánál fogva feltekertem.
Az így kapott rudat kb 2 cm vastag szeletekre vágtam. (a másik kettő-kettő tésztával is így jártam el )
A tekercseket sütőpapírral leterített sütőlemezre rakosgattam egymástól távol.
Még kb 30 percet kelesztettem, majd tojással lekentem és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsültek.
kínáló tálak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése