Hozzávalók:
a linzer alaphoz
15dkg liszt
10dkg vaj
5dkg cukor
1db vaníliás cukor
1db tojássárgája
a kevert tésztához
8dkg liszt
8dkg vaj
8dkg cukor
1db citrom reszelt héja
2db tojás
1dl natur yoghurt
1/2csg sütőpor
20dkg áfonya
5dkg mogyoró-szeletelve
Elkészítés:
A linzer alaphoz a lisztet, vajat, cukrot egy tálban elmorzsoltam majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrtam. Lisztezett deszkán kinyújtottam kb 3-4 mm vastagra és kibéleltem vele egy 26 cm-es kerámia pitesütőt
A kevert tészta hozzávalóit összekevertem.Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórtam majd a kevert tésztával befedtem.
Tetejére szeletelt mogyoró került.
Kerámia pitesütőt használtam amit hideg sütőben kell elkezdeni sütni így a sütési idő 50 perc lett 170°C-ra felmelegített sütőben.
A teteje kicsit pirult, letakartam alufóliával.
kerámia pitesütő
www.sutnifozni.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése