Hozzávalók:
30dkg kenyérliszt
3g élesztő
2,5dl víz
1,5tk só
1ek rozmarig levél
1ek kömény mag
Elkészítés:
Langyos vízben feloldottam a sót majd az élesztőt. Beleszitáltam a lisztet, belekevertem az apróra vágott rozmaringot és a köménymagot. Laza mozdulatokkal összekevertem, nem gyúrtam majd a kelesztő tálat lezártam. Szobahőmérsékleten kelesztettem 6 órát. A tészta a többszörösére kelt. 6 óra után enyhe lisztezett munkalapon átgyúrtam, majd fél óra pihentetés után ismét.
Visszakerült a tálba, tető rázárva, 12 órát hűtőszekrényben pihent, vagyis egy éjszakát. Miután a hűtőszekrényből kivettem 40 percet pihent szobahőmérsékleten, felvette a környezete hőmérsékletét.
Enyhén lisztezett munkalapra borítottam és diónyi, szilványi darabokra vágtam a tésztát. Tenyérrel meggömbölyítettem, majd kinyújtott ujjakkal a tésztából pálcikákat sodortam. Teljesen egyformák nem sikerültek. Sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12
perc alatt 230°C-on megsültek, félidőben átforgattam a rudakat.
Sonkával, mártogatósokkal vagy csak önmagában is nagyon finom ropogtatni való.
Köszönöm a receptet és az útmutatást Boldog Briósnak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése