Hozzávalók:
a tésztához
8db tojás S
200g cukor
125g liszt
2g sütőpor
2g só
1tk vanília kivonat
1db citrom héja
az eper szószhoz
400g eper
70g cukor
3ek citrom lé friss citromból
10g étkezési keményítő
a krémhez
250g mascarpone
45g cukor
200ml tejszín
1tk vanília kivonat
1db citrom leve és héja
mandula forgács-opcionális
Elkészítés:
- Az apróra vágott epret citromlével cukorral összefőztem, étkezési keményítővel besűrítettem.
- Félre tettem hűlni.
- Tésztához a tojás sárgákat a cukor 3/4 részével krémesre kevertem, reszelt citrom héjat és vaníliát hozzá adtam.
- Sütőporral sóval elkevert lisztet beleadagoltam a tojásos keverékbe.
- Tojás fehérjéket a maradék cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá vertem, a tojásos keverékhez adtam apránként.
- Az így összeállt tésztát 2 db 28 x 37 cm-es tepsibe kanalaztam, ( tepsi sütőpapírral kibélelve )
- 180˘C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsült.
- Krémhez a mascarponét összekevertem a cukorral, vanília kivonattal, citrom levével és reszelt héjával.
- Keményre vert tejszínnel lazítottam, összekevertem.
tészta összeállítása
- Mindkettő tésztát kettévágtam. Lett 4 db tészta lap
- Egy tészta lapot megkentem eper szósszal, majd mascarpone krémmel, rá kerül egy tésztalap
- eperszósz, mascarpone krém......
- Felső lap krémjére mandula forgács került.
Kevés eper szósz maradt amit a sütemény mellé lehet kínálni.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruház
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése