Hozzávalók:
a tésztához
12dkg tk tönköly liszt
12dkg tönköly liszt világos
2dkg Dw 1:4 cukorhelyettesítő
8dkg vaj
2db tojássárga
24dkg tejföl
a töltelékhez
40dkg krémtúró
25dkg mascarpone
2db tojás+a tésztánál maradék fehérje
3dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
Elkészítés:
-A tésztához a liszteket összekevertem a cukorhelyettesítővel, vajjal, majd tojássárgával tejföllel tésztává formáztam.
-Egy 25 cm-es pitesütőbe nyújtottam a tésztát, fél órára hűtőszekrénybe raktam.
-Az áthűlt tésztára sütőpapírt terítettem amire kerámia sütőbabot szórtam.
-Ezzel együtt sütöttem a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig.
-Majd a nehezéket eltávolítottam és további kb 8 percet sült még.
-Ezután a töltelék hozzávalóit összekevertem ( a tojásfehérjéket felverve kevertem a krémbe ) és a félig megsült tésztára öntöttem. Fügével kiraktam.
-További 30 perig még sütöttem, teljesen kihűlve szeleteltem.
Fügelekvár
Hozzávalók:
A lekvár (mint minden más ) egyéni ízlés alapján készül.
Ez a füge lekvár így készült:
2kg füge
10dkg sztíviás befőzőcukor
gyömbér, fahéj, citrom leve
Elkészítés:
-A fügét apróra vágtam, hozzákevertem a cukrot, fűszereket, citrom levét.
-Összefőztem, egy kicsit botmixerrel összekevertem.
-Csírátlanított üvegekbe adagoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése