Hozzávalók:
a tésztához
20dkg tönköly liszt világos
8db tojás
3dkg DW1:4 cukorhelyettesítő
( vagy 12 dkg cukor )
12g sütőpor
a ribizlikrémhez
2dl joghurt-natúr
2dl habtejszín
2dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
( vagy 8dkg cukor )
2tk zselatin + kevés víz
30dkg ribizli-tisztítva
a mákkrémhez
12dkg mák-darálva
1,5dl tej
2dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
( vagy 8 dkg cukor )
3db tojás sárgája ( a maradék fehérje egyéb módon hasznosul )
2dl habtejszín
1tk zselatin + kevés víz
Elkészítés:
A tészta elkészítése
-A tésztához a tojás fehérjével, cukorhelyettesítővel, habot vertem, majd belekevertem a tojások sárgáját, végül a sütőporos lisztet.
-A masszából 4 db 25x25 cm-es lapot sütöttem.
A ribizlikrém elkészítése
-A joghurtot összeforraltam a cukorpótlóval, 20 dkg összetört ribizlivel. Miután kihűlt, hozzákevertem a habbá vert tejszínt, a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatinnal.
A mákkrém elkészítése
-A mákot a leforráztam a tejjel, sűrűre főztem.
-Vízgőz felett a tojássárgáját a cukorhelyettesítővel besűrítettem, kihűtöttem.
-A kihűlt mákot, a kihűlt tojáskrémet összekevertem, hozzáadtam a habbá vert tejszínt, a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
Összeállítás
A 25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező sütőformába visszaraktam egy lapot, rákentem a mákkrém felét, amire egy újabb lapot fektettem erre került ribizlikrém fele és a maradék ribizli felével megszórtam.
3.lap, maradék mákkrém, 4.lap és a maradék ribizlikrém-ribizli következett.
Tálalásig hűtőszekrényben dermedt.