Hozzávalók:
a tésztához
3db tojás
3dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
6dkg tönköly liszt világos
6dkg étkezési keményítő
6g sütőpor
3ek víz
a krémhez
1db tojás
180ml tej
2dkg étkezési keménítő
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
22dkg natur joghurt
4dl tejszín
50dkg eper-félbevágva
kakaópor-opcionális
kakaópor-opcionális
Elkészítés:
-A tésztához a tojás fehérjével, vízzel, apránként hozzáadott cukorhelyettesítővel habot vertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat és a lisztben elkevert keményítőt és sütőport.
-Sütőpapírral fedett 28x30 cm-es tepsiben 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, ketté vágtam, megkentem a krém felével, ráraktam az eper felét, befedtem a másik tészta lappal, rákentem a maradék krémet, majd az eper is rákerült.
-Felvert tejszínnel beborítottam.
-Tetejére kakaópor került.
-Tetejére kakaópor került.
-2 órára hűtőszekrénybe került, majd szeletelhető.
Krém: a tejet, tojássárgát, étkezési keményítőt, cukorhelyettesítőt csomómentesre kevertem, majd besűrítettem. Még melegen hozzákevertem a felvert tojás fehérjét. Hozzáadtam a joghurtot.
-Kihűlve került a tésztára.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifözni konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifözni konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése