Hozzávalók:
60dkg tönkölybúza liszt
20dkg rétes liszt
15dkg cukor
2dl tej
3dkg élesztő-friss
2dl habtejszín
2db tojás
5dkg vaj
2dkg kakaópor
tetejére tojás lekenésre
5dkg mandulaforgács
tetejére tojás lekenésre
5dkg mandulaforgács
Elkészítés:
-A hozzávalókból (kakaópor kivételével) tésztát dagasztottam.
-Ketté vetem, az egyikbe még beledagasztottam a kakaóport.
-Mindkét tésztát duplára kelesztettem.
-Mindkét adagot kinyújtottam, félbe vágtam, egymásra raktam.
-Tovább nyújtottam, félbe vágtam, egymásra raktam. Összesen 3x ismételtem ezt a lépést.
-Az utolsó nyújtásnál a hosszabbik oldalával párhuzamosan 3 csíkra vágtam.
-A csíkokat összegömbölyítettem, és összefontam.
-28x13 cm-es szögletes formában még 30 percet kelt.
-Lekentem tojással, mandula forgáccsal megszórtam, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webáruház
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webáruház
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése