Hozzávalók:
alsó réteghez
20dkg tönkölybúza liszt világos
10dkg cukor
10dkg kókuszreszelék
20dkg vaj
felső réteghez
4db tojás
2db tojás sárga
6dkg cukor
2db citrom leve
2db citrom héja-reszelve
6dkg tönkölybúza liszt világos
tetejére csoki forgács-opcionális
Elkészítés:
-Az alsó réteghez a lisztet, cukrot, kókuszreszeléket összeforgattam, belekevertem az olvasztott vajat. (tojás nem kell bele)
-A tésztát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe nyomkodtam.
-180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsült.
A felső réteg hozzávalóit csomómentesre kevertem, ráöntöttem az időközben kihűlt tésztára, majd 160°C-os sütőben kb 30 perc alatt készre sütöttem.
-Miután kihűlt, sütőpapírral kiemeltem, rácson kihűtöttem, megszórtam csoki forgáccsal.
-Azonnal fogyasztható, de 1-2 nap után ér el egy omlós állagot, telített ízvilágot.
Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
-Azonnal fogyasztható, de 1-2 nap után ér el egy omlós állagot, telített ízvilágot.
Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése