Eszközök Sütéshez Főzéshez

Sütnifőzni Konyhafelszerelési Webáruházban vásárláshoz kupon:BLOG24 15000 Ft kosárérték felett

2016. 08. 31.

Sakk torta





Hozzávalók:

a tésztához
50dkg  tönkölybúza liszt világos
22dkg  vaj
25dkg  cukor
3db      tojás
10dkg  étcsokoládé
12g      sütőpor
3,7dl    tej

barack lekvár-töltelékhez


a tetejére
10dkg   étcsokoládé
1dl        habtejszín
2dkg     vaj
krokánt


Elkészítés:

-A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.
-A puha vajat cukorral, tojással habosra kevertem.
-A sütőporos lisztet, tejjel felváltva a tojásos masszához adagoltam.
-A tésztát kétfelé vettem, egyikbe belekevertem az olvasztott csokoládét, majd  habzsákba töltöttem.

                                                eldobható habzsák a www.sutnifozni.hu webáruházból



                                                 sakk torta forma a www.sutnifozni.hu webáruházból

-Mindhárom sütőformát enyhén kikentem zsiradékkal.
-Egyikbe beleraktam a műanyag osztót, majd  a külső körbe 
 barna, középső körbe fehér, belső körbe barna tésztát nyomtam.
-Ez lett a torta alsó lapja.
-Az osztót kiemeltem, elmostam,  a következő  formába helyeztem, amibe szintén ezzel az variációval került a tészta.
-Ez lett a torta felső lapja.
Az osztót kiemeltem, elmostam, a következő formába helyeztem, a külső körbe sárga,  középső körbe barna, belső körbe  sárga  tésztát nyomtam.
-Ez lett a torta középső lapja.
-180°C-ra előmelegített sütőben  20 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, barack lekvárral megkentem a lapokat.
-Tetejére  csokoládé bevonat került, krokánttal megszórtam.


                                                          tortalapát és kés a www.sutnifozni.hu webáruházból





Sütéshez főzéshez tálaláshoz eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop

2016. 08. 27.

Zabpelyhes keksz


Hozzávalók:

20dkg   zabpehely
20dkg   tönkölybúza liszt
12dkg   cukor
20dkg   vaj
6g         sütőpor
10dkg  vörös áfonya
10dkg   dió
15dkg  alma-reszelve
1tk       fahéj
1tk       szerecsendió
1tk       kardamon
2db      tojás




Elkészítés:

-A cukrot a vajjal habosra kevertem, majd a tojásokat egyenként hozzáadtam.
-Lisztben elkevertem a  száraz hozzávalókat, fűszereket is, hozzáadtam a vajas masszához, majd a legvégén  az almát is. 
-Kicsit még összeforgattam.
-Néhány órára hűtőszekrényben pihentettem,  sütőpapírral leterített  sütőlapra kis halmokat rakosgattam.
-180°C-ra előmelegített sütőlapon  kb 15 per alatt megsült.

Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop


                                                                   
                                     


2016. 08. 26.

Szilvás-túrós kocka





A túrós kocka  ch csökkentetten készült, de fehér liszttel és cukorral is készülhet.

Hozzávalók:



a tésztához
20dkg    ch csökkentett liszt-DW sütemény liszt
20dkg    tönköly liszt
                  (vagy 40dkg finom liszt)
20dkg    vaj
4dkg      DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                  (vagy 16 dkg cukor)
csipet     só
3db        tojás



a töltelékhez
1kg     krémtúró
5db     tojás
3dkg   DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
               (vagy 12dkg  cukor)
1dl      olaj
1db     citrom leve és reszelt héja
4dkg   vaníliás pudingpor
60dkg szilva-magozva
5dkg   mandula-durvára vágva
2tk      fahéj




Elkészítés:


-Az átszitált liszteket a sóval, cukorral vajjal összemorzsoltam, majd a tojással tésztává formáztam. 
-A tészta negyed részét fagyasztóba tettem áthűlni.
-Egy 37x26 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és belenyújtottam a tésztát.
-A mandulával, fahéjjal összeforgatott szilva felét rárakosgattam a tésztára, majd ráöntöttem a túrós krémet, amin elosztottam a maradék szilvát.
-Ráreszeltem az időközben áthűlt tésztát  és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.

-A túrós krémhez a túróval összekevertem a tojások sárgáját, cukrot, citrom levét és héjat, olajat, puding port (por alakban)
 felvert tojás fehérjét. Lazán összeforgattam.

**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel


Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop






2016. 08. 21.

Citromos keksz



Gluténmentes citromos keksz.


Hozzávalók:

25dkg       kukorica liszt
10dkg       Schar Mix Patisserie
6dkg         kókusz liszt
2db           citrom héja-reszelve
2db           citrom leve
10dkg       vaj
13dkg       cukor
1db           tojás
lekvár       ízlés szerint





Elkészítés:

-A liszteket összekevertem a cukorral, citrom héjjal majd elmorzsoltam benne a hideg vajat, tojással, citrom levével tésztává formáztam.
-Fél órát  hűtőszekrényben pihent, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam kiszúróval  kiszúrtam.
-180°C-ra előmelegített sütőlapon kb 10 perc alatt megsült.
 -Miután kihűlt, néhány darabot lekvárral összeragasztottam.

Linzer kiszúrók és indigó kék tálkák: a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshopból.









2016. 08. 11.

Áfonyás mákos csiga






Hozzávalók:


a tésztához
25dkg    ch csökkentett liszt DW-sütőliszt
                       (vagy  25dkg  finom liszt)
25dkg    krémtúró
2dkg      DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                       (vagy 8dkg cukor)
1mk       só
6g          sütőpor
0,5dl      étolaj
1dl         tej



a töltelékhez
25dkg     áfonya
8dkg       mák-darálva
1,5dkg   DW 1:4  cukorhelyettesítő
                       (vagy 6dkg  cukor)

**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel






Elkészítés:

-A töltelékhez az áfonyát összemelegítettem a cukorhelyettesítővel, majd amikor már puha volt összeturmixoltam, belekevertem a mákot. Kihűlt még a tészta elkészült.
-A tésztához  túróban elkevertem a cukorhelyettesítőt, belekerült a só, olaj, tej, és a lisztben elkevert sütőpor.
-Az összegyúrt tésztát munkalapon téglalapra nyújtottam, majd rákentem az áfonyás-mákos tölteléket.
-Hosszabbik oldalán  feltekertem,  szeletekre vágtam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó- felső sütéssel kb 25 perc alatt megsült.


Sütéshez  főzéshez  eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop

2016. 08. 06.

Áfonya lekvár



Hozzávalók:

2kg        áfonya
35dkg    sztíviás befőzőcukor


Elkészítés:

-A megtisztított áfonyára öntöttem a cukrot, majd folyamatos keverés mellett felfőztem, közben összeturmixoltam.
-Forrón üvegekbe öntöttem amit a lezárás után fejre állítottam néhány percre.
-Felhasználáskor ízesíthető, húsokhoz süteményekbe használható.


Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop