Hozzávalók:
a tésztához
15dkg ch csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
15dkg tönkölybúza liszt
(vagy 30 dkg finom liszt)
20dkg vaj
3dkg DW4:1 ben negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 12 dkg cukor)
2dkg kakaópor
2db tojás
a töltelékhez:
75dkg ricotta
4dkg DW4:1-ben negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 16 dkg cukor)
2db tojás
1,5dkg tönkölydara
50dkg meggy-magozva
Elkészítés:
-A tésztához az átszitált, összekevert liszteket összevertem a kakaóporral, cukorral, vajjal elmorzsoltam, tojás hozzáadásával tésztává formáztam.
-Kétfelé vettem, fagyasztóba raktam áthűlni.
-A töltelékhez a meggy kivételével krémesre kevertem a hozzávalókat.
-Az átfagyott egyik tésztát egy 24x30 cm-es tepsibe reszeltem, rásimítottam a tölteléket, majd megszórtam meggyel.
-Ráreszeltem a második tésztát.
-180°-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
-Érdemes megvárni míg teljesen kihűl mert a krémes ricottától nehéz szépen szeletelni.
**a ch csökkentett lisztek több folyadékot vesznek fel
Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop.
Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése