Hozzávalók:
25dkg tönkölybúza liszt
25dkg ch csökkentett liszt
(vagy 50 dkg finom liszt)
(vagy 50 dkg finom liszt)
12dkg sertés zsír
12dkg kacsa zsír
17dkg sajt-edámi jellegű
1ek só
1ek köménymag-őrölt
1ek bazsalikom
1ek cayenne bors
1tk szódabikarbóna
15dkg tejföl
tetejére
3ek magok-szezámmag, lenmag, zabpehely
** csak fehér liszt elkészítésekor kevesebb folyadék (itt tejföl) szükséges, mivel a ch csökkentett liszteknek magasabb a folyadék felvétele
** csak fehér liszt elkészítésekor kevesebb folyadék (itt tejföl) szükséges, mivel a ch csökkentett liszteknek magasabb a folyadék felvétele
Elkészítés:
-A liszteket összekevertem a fűszerekkel, elmorzsoltam benne a zsírokat, tejföl, sajt hozzáadásával tésztává formáztam.
-Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtottam, rászórtam a magokat, nyújtófával belenyomtam.
-Tészatvágóval hosszanti, majd kereszt irányban felszabtam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam az apró pálcákat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsült.
Sütéshez, főzéshez, tálaláshoz partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez, főzéshez, tálaláshoz partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése