Hozzávalók:
70dkg tönkölybúza liszt világos
23dkg sertés zsír
15dkg burgonya-főzve, áttörve
2,5dkg élesztő-friss
1dl tej
1tk cukor
2dkg só
15dkg füstölt sajt
2db tojás
15dkg tejföl
1db tojás lekenésre
Elkészítés:
-Langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt, felfutott.
-Sóval elkevert lisztben elmorzsoltam a zsírt, hozzáadtam az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztottam.
-Szobahőmérsékleten duplájára kelesztettem, majd kétszer hajtogattam, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.
-Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtottam, 5 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekentem, megszórtam a maradék sajttal, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.
Eszközökben partnerem: www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése