Hozzávalók:
a tésztához
6dkg liszt
2db tojás
4dkg cukor
3dkg mogyoró-darálva
1tk sütőpor
1ek kakaó
3ek tej
a krémhez
50dkg mascarpone
4dkg cukor
8dkg mogyorós nugát
2dl habtejszín
1ek szemes kávé-finomra őrölve
12g zselatin
0,5dl víz
a tetejére
2dl habtejszín
1csg habfixáló
kakaópor, kávészem-opcionális
Elkészítés:
Tészta
A tojások fehérjét cukorral kemény habbá vertem, beledolgoztam a tojássárgákat, majd a mogyoróval, sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítottam. Sütőpapírral leterített sütőlemezre 20 cm-re nyítottam az állítható torta karikát, kikentem zsiradékkal, és beleöntöttem a masszát. 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsült.
Krém
A mascarponét elkevertem a cukorral a gőz fölött olvasztott csokoládéval, tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldottam, majd felmelegítés után a krémhez kevertem.
A krémet a kávéval összekevertem, ( egy nagyon kis részt hagytam kávé nélkül ) majd a kávés részt a tésztára öntöttem, arra került a nagyon kevés kávé nélküli krém ami nem is igazán látszik, ( továbbra is az állítható keretet használva) hűtőszekrénybe helyeztem.
Tetejére a hideg tejszínhabból a habfixálóval felvertem a tejszínt, megszórtam kakaóporral és néhány szem kávéval.
Néhány óra hűtést még igényelt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése