Hozzávalók:
5,2kg sárgabarack tisztítva, magozva
1,40kg befőzőcukor sztíviával
Elkészítés:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe engedtem, majd hideg vízbe szedtem, ezáltal gyorsan le is hűlt. A vízből kiemelve lecsepegtettem, a héját lehúztam, magját eltávolítottam.Egy nagy fazékba öntöttem a barackokat, rászórtam a befőzőcukrot és elkezdtem folyamatos keveréssel nagy lángon főzni, de csak annyira volt magas a hőmérséklet, hogy ne képződjön hab. Mikor már kicsit puhult botmixerrel összeaprítottam, pürésítettem, tovább főztem, kevergetve, megakadályozva a hab képződést. Amint a megfelelő sűrűséget elérte, a forró lekvárt az ellőre elkészített üvegekbe mertem. ( tányérra kicseppentve néhány percnyi várakozás után ellenőrizhető a kívánt állag ) A teli töltött üvegeket lezárás után fejre állítottam kb 15 percre.
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják, az előkészület tovább tart mint a tényleges lekvár főzés.
lekvárokhoz csatos üvegek
ahol megvásárolható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése