Hozzávalók:
17,5dkg kenyérliszt
17,5dkg graham búzaliszt
2tk só
2ek mák
1tk köménymag
1ek étolaj
2dkg élesztő friss
2dl víz
szezámmag a tetejére
Elkészítés:
A tésztához a liszteket, sót, mákot, köménymagot összekevertem.
Langyos vízben feloldottam az élesztőt és az olajjal a lisztes keverékhez adtam. Lágy tésztává dagasztottam, és lefedett kelesztőtálban 30 percet kelesztettem, majd munkalapon átgyúrtam és ismét 30 percet kelt.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb 40x50 cm-es téglalapra nyújtottam, majd tésztavágóval kb 8x15 cm-es csíkokra szabtam. Minden darabon egy másik tésztavágóval bevágásokat ejtettem. Az így keletkezett csíkoknál egy felsőt egy alsón egymáson átemeltem, kereszteztem 2 db csíkot. A hasítékokat kicsit széthúztam. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam, 30 perc pihentetés után vízzel lefújtam a tésztát, majd szezámmaggal megszórtam, 200°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése