Hozzávalók:
a tésztához
50dkg DW sütőliszt
4dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
6g sütőpor
15dkg vaj
2db tojás
15dkg tejföl
a töltelékhez
7dkg dió-durvára vágva
1kg alma-tisztítva
4dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
-A tésztához összekevertem a lisztet cukorral, sütőporral. Elmorzsoltam benne a vajat, majd tojás és tejföl hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
-Ketté vettem, egyik adagot egy 32x31 cm-es tepsibe simítottam, megszórtam durvára vágott dióval, ráöntöttem a tölteléket, befedtem a másik lappal.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsült.
-A töltelékhez az almát ledaráltam, megpároltam, ízesítettem.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop